Καλώς ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΥΠΣΠΚΜ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΠΡΑΞΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ & ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

katastatikoΟι παρακάτω υπογράφοντες ως ιδρυτικά μέλη, όλοι Έλληνες υπήκοοι και ενήλικοι, υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος, υπηρετούντες σε υπηρεσίες αυτού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Νομοί Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Σερρών, Πιερίας, Πέλλας και Ημαθίας) που έχουμε όλοι τα νόμιμα προσόντα και πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 1998 στην αίθουσα συνελεύσεων Ε.Δ.Ο.Θ. (Προξένου Κορομηλά αρ.51 και Μοργκεντάου) και αφού συζητήσαμε και λάβαμε υπόψη μας την αναγκαιότητα της ενδυνάμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο του Πυροσβεστικού Σώματος, αποφασίσαμε τα εξής:

1. Ιδρύουμε πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.1264/1982,όπως ισχύει,με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» με έδρα την Θεσσαλονίκη και σκοπούς, διατάξεις για τα μέλη, τους πόρους, τα όργανα διοίκησης και ότι άλλο ο νόμος απαιτεί τα αναφερόμενα στο Καταστατικό που υπογράψαμε μαζί με την παρούσα ιδρυτική πράξη.

2. Εκλέγουμε προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή αποτελούμενη από τους:

ΕΠΩΝΥΜΟΟΝΟΜΑΠΑΤΡΩΝΥΜΟΒΑΘΜΟΣΚΑΤΟΙΚΟΣ
ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΠρόεδροςΘεσσαλονίκης
ΑΝΤΩΝΙΟΥΚΩΝ/ΝΟΣΗΛΙΑΣΑντιπρόεδροςΝάουσας
ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣΜΙΧΑΗΛΓ.ΓραμματέαςΘεσσαλονίκης
ΑΝΔΡΕΑΔΗΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣΠΛΑΤΩΝΑν.ΓραμματέαςΚιλκίς
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣΝΙΚΟΛΑΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΤαμίαςΘεσσαλονίκης
ΤΣΑΠΑΡΑΣΚΥΡΙΑΚΟΣΙΩΑΝΝΗΣΟργ.ΓραμματέαςΘεσσαλονίκης
ΑΠΙΔΟΠΟΥΛΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΒΥΡΩΝΑΣΥπ.Δημ.ΣχέσεωνΘεσσαλονίκης
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΜέλοςΘεσσαλονίκης
ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣΜέλοςΘεσσαλονίκης
ΚΑΠΛΑΝΟΓΛΟΥΓΕΩΡΓΙΟΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣΜέλοςΘεσσαλονίκης
ΣΤΟΛΙΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΧΡΗΣΤΟΣΜέλοςΓιαννιτσών

3. Εξουσιοδοτούμε την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή να επιμεληθεί των προβλεπόμενων από τον νόμο τυπικών διατυπώσεων για την αναγνώριση του Σωματείου μας από την αρμόδια δικαστική αρχή (Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης) και την εγγραφή του στο τηρούμενο ειδικό βιβλίο συνδικαλιστικών οργανώσεων. Εξουσιοδοτούμε τον Δικηγόρο Δ.Σ.Θ.(Α.Μ.) 3596,κάτοικο Θεσ/νικης Π.Π.Γερμανού 12 Ηλία Ευθυμιάδη να προβεί στις ως άνω ενέργειες, (τηλ.093/613.541,031/241.724).

4. Εξουσιοδοτούμε την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή αφού προβεί στις αναγκαίες ενέργειες οργάνωσης και λειτουργίας του Σωματείου (εγγραφή μελών κλπ.) να προκηρύξει και να ενεργήσει τις πρώτες αρχαιρεσίες για την εκλογή οργάνων του Σωματείου (Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων σε υπερκείμενη συνδικαλιστική οργάνωση) εντός τριών (3) μηνών από την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών ίδρυσής του.

5. Αποφασίζουμε το Σωματείο μας να αποτελέσει ιδρυτικό μέλος της υπό σύσταση Δευτεροβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης με επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)» με έδρα την Αθήνα, σκοπό τον αναφερόμενο στο Καταστατικό της και εξουσιοδοτούμε την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή να ενεργήσει ότι απαιτείται και για την υλοποίηση της απόφασης αυτής υπογράφοντας είτε συλλογικά είτε με εξουσιοδοτημένα από αυτή μέλη της κάθε αναγκαίο έγγραφο.

Διαβάστε ολόκληρο το καταστικό

2014 © Πνευματικά Δικαιώματα ΕΥΠΣΠΚΜ